сряда, 30 април 2014 г.

Ако държавата не иска пчеларство - нека да го забрани !!!



Днес,  около 12.00 часа се обади агронома на фирмата стопанисваща земите около село Ветринци, община Велико Търново и ни осведоми, че в близката една седмица щели да извършат пръскане на цъфтящата рапица. Пръскането щяло да се извърши с хеликоптер на селскостопанската авиация до 9 часа сутринта и след 18 вечерта. Допълнително щели да ни уведомят за точната дата - разбира се, това ще бъде след като дъждът спре.


Заради топлата зима и рапицата в момента пчелните семейства са силно развити и пълни с пчели. Ако бъдат затворени в кошера за часовете през които ще се пръска, те ще се задушат. Ако пък излетят и бъдат напръскани или кацнат на напръскани цветове, те поемат миризмата на веществото с което се пръска и съответно няма да бъдат допуснати обратно в кошера - което означава пак смърт.

Ние, пчеларите от района на село Ветринци категорично протестираме и възразяваме това пръскане да бъде извършено и ще си търсим правата по всички възможни начини. Но ако Българската държава не иска в България да има пчели и пчеларство - нека да ги забрани, вместо да позволява да ни унищожават по този начин !

Няма коментари:

Публикуване на коментар